Lapos tető

Lapos tető szigetelés, javítás

Lapos tető szigetelésAz építészek között van egy mondás, mely szerint az a jó lapos tető, amelyiken magas tető van. Ennek a fő oka a lapos tető szigetelés nehézsége, valamit az, hogy az időjárás viszontagságait sokkal rosszabbul tűri.

Tél elején és végén, amikor még folyamatosan olvad és fagy, ha víz marad a tetőn, akkor a természet megmutatja mire képes hosszabb távon. A víz mindig megtalálja az apró réseket, beszivárog a repedésekbe és elkezdi szétszedni a tetőt. A víz ugyanis megfagyásakor megduzzad, és szétfeszít mindent, ha nincs a növekedéshez helye. Így akár a követ is képes darabokra zúzni. A hó olvadása és újra megfagyása így folyamatos terhelést ad. Ez hamar tönkre teszi a tetőt. Ezért a ház állagának megőrzéséhez alapfeltétel a jó lapos tető szigetelés.

Lapos tető szigeteléseNyáron pedig a lapos tető hőelvezetése lassabb mint a magas tetőé, így akkor a meleg öregíti és rongálja az anyagát.

Az időjárást még sajnos nem tudjuk befolyásolni, hát oldjuk meg másként a kérdést. Az egyik megoldás, hogy a víz lefolyását lehetővé kell tenni.Ha nem marad víz a tetőn, akkor az egyik problémaforrást már ki is küszöböltük. Ezt feltöltéssel, vízlevezetők beépítésével oldjuk meg. A másik megoldás, hogy rugalmas zsindelyes borítást teszünk a tetőre, így jobban ellenáll az időjárásnak és ennél a módszernél sokkal jobban meg lehet előzni a szivárgás problémáit.

Előzze meg Ön is a tető beázását, vegye fel velünk a kapcsolatot, és helyretesszük házán a tető szigetelését.